Mașinile 100% electrice

Deși e trendy, e frumos că nu poluează, iată că, cel puțin în România, mașinile 100% electrice nu par a convinge oamenii așa de mult și genul acesta de știri descurajează potențialii cumpărători:

Lovitură pentru mașinile electrice în România: Tarifarea încărcării, mai costisitoare decât un plin de carburant fosil


http://0-100.hotnews.ro/2018/03/06/lovitura-pentru-masinile-electrice-in-romania-tarifarea-incarcarii-mai-costisitoare-decat-un-plin-de-carburant-fosil/

da, interesanta abordarea. SIncer chiar nu o inteleg, dar anyway e decizia lor. Probabil se asteapta ca status sa subventioneze aceasta masura, asa ca au aruncat pe piata, sa vada reactia.

In alta ordine de idei, am vazut alta stire, marca hotnews :slight_smile:


Si paragraful asta m-a blocat :

"Declinul diesel-urilor, masini la care emisiile de CO2 erau reduse, dar si cresterea record pentru SUV-uri au fost factori care au facut ca emisiile medii ale masinilor noi vandute in Europa sa creasca dupa zece ani de scadere, arata datele JATO. "

Say what, dieseleurile avea CO2 mai mici ? WTF ?

Lăsând deoparte că CO2 este o formă de propagandă… științific nu a fost dovedit faptul că CO2 ar fi nociv sau că ar fi gaz cu efect de seră sau o altă formă care ar duce la pseudo-încălzirea globală, dar deh, dă bine pe grafice și altele, o mașină diesel emană mai puțin CO2 decât o mașină pe benzină.

Cu toate acestea, noxele (cele care ar trebui să conteze cu adevărat și să ne sperie) sunt mai mari la un diesel decât la un o benzină.

ha, didn’t know that. OK . Anyway, revenind la ideea cu masinile electrice si abonamentele pentru incarcare : indeed, o sa descurajeze si mai mult. Asa ca revin la ideea mea ca aceasta stire si anunt are mesaj in alta directie : vrem si noi subventii pentru incarcare

Iata ca avem si primele reactii, chiar pozitive as putea spune

1 Like