DN5 - Drumul Național 5

DN5 - Drumul Național 5
0

#1

Lucrări de modernizare a DN5 între București și Adunații Copăceni (km 7+573 - km 19+220).

Constructor: Asocierea Eurocogen - Filiala Aninoasa SRL & Aleandri SpA & Beozzo Costruzioni SRL & Smart Building Projet SRL
Valoarea proiectului: 76.13 milioane lei fără TVA
Sursa de finanțare: POIM
Contractul de executie lucrari incheiat cu SC Romstrade SRL, a fost reziliat in data de 04.12.2012. Lucrari executate: 26.05 %.
Contractul pentru continuarea lucrarilor a fost semnat in data de 07.11.2014.
Ordin de incepere emis in data de 23.04.2015.
Termen estimat: semestrul I din 2019.
Stadiu fizic realizare: 62.64% (septembrie 2018)
Stadiu financiar: 44.44% (septembrie 2018).

Pod ARGES • In anul 2015 Beneficiarul a intocmit o noua expertiza pentru Podul Peste Raul Arges. Prin aceasta expertiza se recomanda lucrari suplimentare fata de cele prevazute in Proiectul tehnic din 2011 si anume: se propune inlocuirea placii din beton armat de pe tablierul metalic, cu o placa noua. .In data de 04.08.2017 Antreprenorul impreuna cu Proiectantul de Specialitate au sustinut proiectul in cadrul CTE CNAIR SA. Astfel, Comisia Tehnica Economica a emis avizul favorabil nr. 4665/04.08.2017 privind documentatia in faza de Proiect tehnic- revizuire solutie tehnica Pod peste Raul Arges km 19+096 din cadrul obiectivului " Modernizare DN5, Bucuresti - Adunatii Copaceni, sector km 7+573 - km 19+220 - relicitare" in forma prezentata la solutia 1 - inlocuirea totala a placii de beton armat, cu varianta provizorie de circulatie si cu incadrarea in rezervele de contract. Ca urmare a avizarii acestei solutii este necesara realizarea unui pod provizoriu pentru devierea traficului de pe Podul peste Arges. Pentru realizarea acestui pod, Beneficiarul impreuna cu Antreprenorul au avut intalniri cu Apele Romane, Canala Navigabile, Primaria Adunatii Copaceni ,Primaria Copaceni si 1 Decembrie in vederea stabiliri pasilor in vederea depunerii si obtinerii autorizatiilor
si avizelor necesare realizarii acestui pod. A fost obtinuta Autorizatia de Construire a podului provizoriu de la Primaria 1 Decembrie, urmeaza ca in cursul lunii februarie sa se obtina AC si de la Primariile Copaceni si Adunatii Copaceni , de asemenea a fost depusa documentatia si se asteapta obtinerea Avizul de la Apele Romane si Canale Navigabile pentru Podul Permanent urmand ca dupa obtinerea acestui aviz sa se obtina si Avizul de Mediu pentru podul Permanent. 3.In lunile august si septembrie s-au facut deplasari pentru executarea silita si eliberarea amplasamentului pentru o parte din proprietarii afectati de amplasamentul lucrarilor. In urma deplasarii s-au incheiat Procese Verbale de sistare a executarii silite, pana la solutionarea problemei cu diferentele existente intre suprafata de teren mentionata in HG nr. 965/03.10.2012 si suprafata de teren mentionata in documentatia cadastrala. CNAIR a solicitat Antreprenorului ca in baza proceselor verbale sa incheie acorduri cu fostii proprietari pentru permiterea accesului in vederea demolarii si executarii lucrarilor pana la solutionarea problemei. Urmeaza ca dupa emiterea celorlalte incuviintari sa se procedeze
silimar.Pentru cei care nu aveau probleme de incadrare gresita , in urma executarii silite prin Procesele Verbale incheiate s-au eliberat amplasamentele in vederea demararii lucarilor de catre Antreprenor.

În urmă cu o săptămână am vizitat șantierul de la podul peste râul Argeș. Așa cum se poate vedea, chiar dacă podul se află într-o stare jalnică, se lucrează la noul pod provizoriu. Totuși, de notat este faptul că noul pod este un pod aș spune în toată regula, menit să reziste și ulterior… probabil va deservi traficul local ulterior, utilaje și atelaje trase de cai:

Considerând mobilizarea din teren și lucrările realizate până în acest moment, cred că mai lucrează acolo jumătate de an, considerând și iarna, dar avem șanse ca în primăvară să se termine noul pod și să se circule deviat.


#2

În această seară la ora 19 un reportaj pe Digi24 despre podul de peste râul Argeș!


#3

#4

Inteleg ca avem filmare noua aici? Spooky ai fost pe acolo?


#5

Da, am fost ieri din nou și am filmare de la bordul mașinii care cred că ar fi cea mai relevantă. O prepar și o urc astăzi.


#6

Și așa cum am promis, cu întârziere, filmarea de la bordul mașinii: