CF1000 București - Predeal - Brașov

CF1000 București - Predeal - Brașov
0

S-au cam speriat cu podul de la Bobolia.

Bucureşti, 18 septembrie 2018

Lucrări în zona podului feroviar de la Bobolia

Lucrările pentru punere în siguranţă a pragului de fund şi evitarea degradării podului situat pe linia CF Bucureşti - Ploieşti Vest – Câmpina, la km 89+140 (sat Bobolia), se execută în două etape:

:diamonds: Etapa I
◘ eleborare expertiză şi proiect tehnic (pentru ambele etape de lucrări)
◘ lucrări de realizare a digului de protecţie de pe malul stâng, din aval spre amonte
◘ lucrări de calibrare a albiei şi de deviere a cursului apei pe noua albie
Termen: noiembrie 2018

:diamonds: Etapa a II-a
◘ lucrări de refacere a pragului de fund şi, în funcţie de recomandările expertizei tehnice, alte lucrări pentru punerea în siguranţă a obiectivului

Menţionăm faptul că lucrările sunt finanţate din fonduri proprii ale companiei, iar valoarea financiară a lucrărilor este de 3,7 milioane lei.

Vă reamintim faptul că, urmare fenomenelor meteorologice din luna iulie şi a creşterii debitului râului Prahova a fost afectat pragul de fund al podului, primele măsuri împotriva afuierii, fiind luate de companie în cursul săptămânii 23-27.07.2018, prin protejarea pilelor, afectate de viiturile puternice, cu traverse din beton.

Foto: CFR Infrastructura

Fix pix. Trebuie POD NOU. Restul e romanism.

Păi stai… nu ziceau ei că deja au expertiză realizată în ianuarie?

Conform oficialilor de la CFR, pentru podul de la Bobolia există o expertiză tehnică elaborată în ianuarie anul acesta. Nu s-a intervenit însă decât săptămâna trecută, după ce au început să se vadă efectele viiturilor puternice venite pe albia râului Prahova.