Centura Tecuci

centura
varianta-ocolitoare
tecuci
Centura Tecuci
0

#1

Lungime: 6.945 km
Anul începerii proiectului: 2012
Contractul a fost reziliat pe 24.09.2013 pe fondul slabei mobilizări a antreprenorului la stadiul fizic de 14.77%.
S-a relicitat proiectul și a fost semnat un nou contract pe 11.05.2015.
Data începerii lucrărilor: 03.09.2015
Termenul de finalizare a fost amânat de mai multe ori.
Termen actual finalizare: 15.06.2019
Stadiul fizic actual: 55%
Stadiul financiar actual: 26.98%
Valoarea totală: 16.4 milioane euro
Finanțare: în aprilie 2018 CNAIR a elaborat și depus cererea de finanțare nerambursabilă prin POIM 2014-2020. Contractul de cofinanțare a fost semnat în august 2018. Contribuția UE din FEDR este de 75%.


#2

Mie mi se pare o mare aberatie cum incepe centura la km 0. Adica faci pasaj superior peste DN24 si peste CF si nu esti in stare sa duci gandirea pana la capat, sa ai o intersectie denivelata, ci bagi totul intr-un sens giratoriu. Asemanator cu centura Craiova spre vest, int. cu DN6.

Adica asa ceva de exemplu:

(click pe poza ca se se vada mai mare)

Mare rahat daca mai faceau doua bretele in plus si deviau un pic drumul actual, ca sa aibe loc breteaua de la sud spre centura N-V.


#3

Vă prezint imagini din dronă cu centura Tecuci!

Scuzați „calitatea” filmării… aceasta a fost făcută pe un vânt PUTERNIC. Uneori nu înainte drona decât cu 1-2 metri / secundă și trebuia să aștept să se potolească rafalele, dar am zis să profit de ocazie că sunt în zonă și să continui filmarea. Rezultatul, mai jos. Unele porțiuni din filmare au fost puse la viteză 2x sau 4x, că altfel întreaga filmare a avut vreo 45 de minute cu tot cu pauzele în aer de așteptare.


#4

Super filmarea. Din pozele care s-au mai pus pe net nu-mi facusem o idee prea buna despre stadiul lucrarii. Par a avea ceva probleme la relocarile stalpilor electrici. Asta e scuza perfecta a tuturor constructorilor, care o mai lalaie, termenul final pe care-l au fiind impins in spate de astfel de “evenimente externe”.


#5

Marile probleme sunt la conductele de gaze… unde atât CNAIR cât și Transgaz Mediaș așteaptă ca antreprenorul să spună ce trebuie făcut acolo, ce suprafețe trebuiesc expropriate… se pare că nici până în ziua de azi acesta nu i-a informat și deci nu se știe exact transgaz ce rețele să mute iar CNAIR ce terenuri să solicite suplimentar pentru expropriere… deci mai așteptăm că va trebui să avem un HG și pentru asta. E puțin de neînțeles situația de ce se stă și se așteaptă ca ce?