Centura Suceava

centura
varianta-ocolitoare
suceava
Centura Suceava
0

#1

Informații pe scurt:
Realizare fizică: 85%
Rest de construit: 7km
Data semnării contractului: 24 august 2018
Data ordinului de începere a lucrărilor: 1 octombrie 2018
Valoare contract: 61.265.774,05 lei, fără TVA (aproximtiv 15.6 milioane euro cu TVA)
Constructor: Asocierea SC Autotehnorom SRL (lider de proiect), alături de SC Operational Autoleasing SRL, SC OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA, SC Florconstruct SRL și SC Calcarul SRL

Prombleme anterioare: contract reziliat în 2014 la stadiul de realizare fizică de 85% a celor 7 km.

În prezent sunt dați în funcțiune doar 5 km între DN17 și DN2

Cum arăta centura Suceava în iulie 2018:

25 iulie 2018:
Centura Suceava ar putea fi finalizată în regie proprie de CNAIR
După 11 ani de la demararea proiectului și după 3 ani de la rezilierea contractului, ultimii 7 km din centura de est a orașului Suceava ar putea fi finalizați în regie proprie prin antrepriza de construcții a CNAIR. În acest moment acest tronson al centurii este finalizat în proporție de 85%.
Deși CNAIR a anunțat încă de anul trecut că va scoate la licitație acest proiect, abia în luna martie a acestui an compania a scos la licitație acest tronson ce face legătură între DN17 (Șcheia – ieșirea dinspre vest din Suceava către Gura Humorului/Bistrița) și DN2 (ieșirea dinspre sud din Suceava către Fălticeni).
Cu toate acestea, CNAIR consideră în acest moment să termine construcția în regie proprie prin nou înființata Antrepriza de Construcții a CNAIR, în urma întrebărilor adresate în repetate rânduri companiei.
Salutăm această decizie care, pentru acest proiect, ar duce la finalizarea mult mai rapidă a lucrărilor, fără a mai trece prin procesul birocratic impus de procesul licitației și al derulării proiectului, asta dacă vor fi făcute și alocările bugetare necesare, în acest moment acest proiect neavând fonduri alocate pentru anul în curs, 2018.
Astfel, vă prezentăm în premieră imagini din dronă cu acest tronson al Centurii Suceava, care în acest moment o putem denumi „Autostrada Bicicletelor”, fiind un drum numai bun pentru o plimbare cu bicicleta.
Centura, în mare parte, are asfalt turnat, inclusiv strat de uzură, iar toate podurile, pasajele și viaductele sunt realizate. Rămâne doar o mică porțiune de asfaltat, montați parapeți de protecție, marcaje și alte lucrări de artă, iar intersecția cu drumul județean 209C este singura care va prelungi deschiderea traficului, aceasta fiind singura care trebuie efectiv construită, asta dacă nu se optează pentru o intersecție la nivel, ceea ce va duce automat la viteze de deplasare mai mici și conflict de trafic în acest loc.
Aceeași strategie ar putea fi aplicată și în cazul altor proiecte ce au un grad mai mare de realizare.

24 august 2018


Centuri rutiere la nivel de DN
#2

A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Varianta Ocolitoare Suceava

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași, a emis astăzi ordinul de începere a lucrărilor pentru Varianta ocolitoare Suceava.

Potrivit ordinului, execuția lucrărilor va începe la 1 octombrie 2018 iar perioada de finalizare a lucrărilor este de 9 luni .

Reamintim că în data de 24 august 2018 a fost semnat un contract în valoare de 61.265.774,05 lei, fără TVA, pentru execuția lucrărilor rămase restante la Varianta Ocolitoare Suceava, cu Asocierea SC Autotehnorom SRL (lider de proiect), alături de SC Operational Autoleasing SRL, SC OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA, SC Florconstruct SRL și SC Calcarul SRL.

Lucrările la Varianta Ocolitoare Suceava au fost întrerupte în anul 2014, ca urmare a rezilierii contractului precedent, din cauza inactivității fostului constructor.


#3

În aceste zile se lucrează intens la execuția coloanelor la rampele de acces poduri.

Poze via DRDP Iași Oficial