A3 București - Ploiești - Brașov

A3 București - Ploiești - Brașov
0

#1

Tronsoane:
București - Centura București (6 km, din care 3 în lucru)
Centura București - Ploiești (în exploatare)
Ploiești - Brașov
— post rezervat —


#2

Avem oficial confirmarea ca s-a dat ordinul de incepere pentru Rasnov-Cristian .
In principiu din Septembrie ar trebui sa vedem utiliaje in teren, poate chiar mai devreme pentru organizarea de santier !

r3537A.pdf (106.8 KB)


#3

Guvernul a adoptat, miercuri, studiul de fundamentare pentru demararea unui Parteneriat Public Privat (PPP) pentru proiectarea, execuția și operarea autostrăzii Ploiești - Brașov și pentru operarea actualei autostrăzi Bucurști - Ploiești. Valoarea execuției proiectului este de circa 1,4 miliarde de euro, iar studiul de fundamentare detaliază că PPP-ul se va întinde pe o perioadă de 44 de ani, dar în două etape. Prima etapă va fi de 4 ani pentru proiectare și execuție și 20 de ani pentru operare. Șoferii vor plăti o taxă pentru folosirea autostrăzii , iar pe parcursul PPP_ului statul va plăti partenerului privat o sumă anuală pentru amortizarea investiției, dar și o plată de disponibilitate pentru perioada de operare a autostrăzii. Studiul ia în calcul și taxarea încă din 2019 a actualei autostrăzi dintre București și Ploiești.

in linkul de mai jos si studiul de fundamentare :slight_smile:
http://www.cnp.ro/user/repository/Studiu%20fundamentare%20Autostrada%20Ploiesti-Brasov/Studiu%20fundamentare%20autostrada%20Ploiesti%20Brasov.pdf


#4

Inca un pas pentru Rasnov-Cristian
Am putea avea autorizatia de constructie in Noiembrie.


#6

Filmare aeriană a autostrăzii A3 între kilometrul 0 (București, Șos. Petricani) - Gherghiței - kilometrul 3 (Str. Popasului / Str. Emil Racoviță, Voluntari, Ilfov), din data de 13 noiembrie 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=40FaMFkyz40


#7

Imediat și filmarea


#8

Și imaginile din aer:


#9

La cum arată lucrările, eu zic că estimarea actuală a CNAIR pentru luna iunie este nerealistă și cel mai probabil în toamnă vom circula pe acest tronson de autostradă…


#10

Arata bine. Super filmarea, spooky, multumim. E important ca se vad progrese si de asemenea par a fi rezolvate toate obstacolele birocratice. Se putea si mai bine, dar guvernul a lasat in buget pentru acest lot o suma mult prea mica, care nu acopera finalizarea. Asa ca Aktor o lalaie, ca stie ca nu va fi platit daca se grabeste. Posibil chiar in vara sa vedem santierul complet abandonat, presupun dupa ce finalizeaza structurile de beton (podurile).


#11

Și nici nu putem invoca vremea nefavorabilă. Abia a nins de vreo 2 ori


#12

Ce misto au lasat liniai de 160 fara piatra sparta :frowning: Probabil ca e deja restrictie la 30km/h pe acolo.


#13

Să fie din vina constructorului? Din ce am văzut ei nu prea s-au atins de calea ferată… să mă uit pe imaginile vechi să vedem cum era situația, dar nu îmi aduc aminte să fi săpat la 1-2 metri de calea ferată…


#14

Clar vina constructoruui si-a stilului de-a-si baga picioarele in orice. Santierul arata mizerabil. Bine, asta-i boala generala in Romania. Toti constructorii se comporta ca si cand gardul ala e doar limita de expropriere, nu limita peste care n-are voie sa fie deranjat nimic de santier.


#15

ce mai fac baietii astia de la Aktor ? mai lucreaza ceva, s-au relocat stalpii ?


#16

Câteva poze din zonă.

  1. Intersecția cu Petricani - progrese foarte mici. Se lucrează la o țeavă. Altele așteaptă…

#17

La nodul de la Popasului se lucrează la grinda dinspre Nord, traficul fiind deviat prin sudul giratoriului. Totuși mobilizarea nu e grozavă.


#18

Și în zona căii ferate.

S-au ridicat pilonii de pe lângă cf, dar mai e până montează grinzile.

În schimb, înspre Popasului era agitație mai mare.


#19

Fain. Inca 5 ani si e gata :slight_smile:


#20

Sigur anul acesta nu


#21

5 luni sau ani? :slight_smile:

da… se pare că avântul avut anul trecut s-a cam spulberat.

eu încă mai sper ca în 5 luni să fie gata, dar considerând că să zicem abia într-o lună or să pună grinzile peste cf… deci mai avem de răbdat.

partea nasoală că nodul de la Moara Vlăsiei e prins în același contract și dacă nu se dă legea ministrul Lucian Șova, așa cum a promis că va face (trebuia în mai), mai așteptăm și cu acest nod până să circulăm pe el.